Снимка: Ben Shread . УикипедияБританският премиер Борис Джонсън счита, че американският президент Доналд Тръмп

...
Снимка: Ben Shread . УикипедияБританският премиер Борис Джонсън счита, че американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Telegraph: Джонсън от години хвали пред дипломати политиката на Тръмп

Снимка: Ben Shread . Уикипедия

Британският министър председател Борис  Джонсън смята, че американският президент Доналд Тръмп в действителност прави  Америка още веднъж велика, както гласи неговият главен девиз още от предизборната му акция.

Това декларирал Джонсън пред американски дипломати по време на срещи на високо ниво сред Обединеното кралство и Съединени американски щати.

Изказванията му изтекоха в Telegraph.

Британският премиер  е представен да споделя на американския дипломат във Англия  през август 2017 година, когато е бил външен министър, че Тръмп прави фантастични неща " по външнополитически въпроси като Китай, Сирия и Северна Корея.

В други записи Джонсън твърди, че президентът на Съединени американски щати става все по-популярен във Англия през 2017 година.

Похвалите на Джонсън за Тръмп изказани в персонални диалози се разграничават от обществените му изявления. В същото време, изследванията непрекъснато демонстрират, ч е болшинството от британците не утвърждават американския президент.

 

Разкриването на забележките му би могло да докара до това, че министър председателят ще бъде замесен в предизборната акция в Съединени американски щати.

Правителството на Англия скрито е " обезверено " от това Доналд Тръмп да загуби  предстоящите президентски избори и да бъде заместен от Джо Байдън.  в информация на английското издание " Сънди таймс ".

Джонсън обществено е един от най-близките интернационалните съдружници на Тръмп.

Правителството му обаче се пробва скрито да се дистанцира от американския президент  в очакване на евентуална победа на Байдън през ноември.

" Би било доста по-лесно, в случай че Тръмп не завоюва втори мандат ", е споделил министър в държавното управление на Джонсън пред репортера на " Таймс " Тим Шипман, който добави, че " скрито мнозина (други в правителството) са съгласни ".

Отношенията сред администрацията на Джонсън и Тръмп обаче са обтегнати през последните месеци след сполучливия опит на Тръмп да принуди държавното управление на Джонсън да прекъсне връзките си с китайската телекомуникационна компания Huawei.

 

 

news.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР